Škola trčanja

26. Zagrebački maraton - AK Varaždin ekipni pobjednik PH u maratonu

LACIJEVA ŠKOLA TRČANJA – AK Varaždin

Više od 40-ak godina aktivno se bavim trčanjem, a to je u konačnici i rezultiralo osnivanjem AK Varaždin prije 4 godine, kluba koji je u relativno kratkom vremenu postao vrlo uspješan i respektabilan klub. Klub je pod mojim vodstvom i treniranjem osvojio niz zapaženih rezultata i iznjedrio nekoliko pojedinaca koji spadaju u sam vrh trčanja u Hrvatskoj.

4. Zimski polumaraton i 2. Mrzli cener
Lacijeva Škola trčanja Varaždin

Od rezultata svakako treba izdvojiti titulu ekipnih prvaka Hrvatske u maratonu 2017.g, viceprvaci Hrvatske u planinskom i planinskom trčanju na duge staze 2018. i 2019. dok od pojedinaca svakako treba istaknuti višestrukog reprezentativca u brdskom i planinskom trčanju Igora Goričanca, nadolazećeg Andreja Hladnika, Matiju Zadravca, Tihomira Cenka, Paulu Šimunčić, Alenku Horvat dok se kod mlađih svojom kvalitetom posebno ističe Simona Jambrošić – prošlogodišnja prvakinja Hrvatske u krosu kod mlađih juniorki. Naravno da je tu i niz drugih dobrih trkača i trkačica čije vrijeme tek dolazi. Ovime sam samo želio naglasiti da se u klubu radi kvalitetno i stručno te da je to osnovni preduvjet za ostvarenje dobrih rezultata uz vlastiti trud i želju za napredovanjem.

Lacijeva Škola trčanja Varaždin

Škola trčanja za sve

Budući da se profesionalno posvećujem treniranju, iz svega navedenog želja mi je prenijeti to iskustvo na sve one koji bi se tek željeli početi baviti trčanjem, pa do onih koji se već smatraju “afirmiranim trkačima” da zajedno uz stručan rad i trening pokušamo ostvariti napredak i doći do željenih rezultata. Također bih želio i totalne početnike zainteresirati za trčanje te ih pokušati pripremiti da i oni mogu doći do svoje prve utrke, traila, možda polumaratona ili čak maratona.

Što se tiče samog treninga, bio bi najvjerojatnije 2 puta tjedno (ili po dogovoru) na stadionu Slobode u Varaždinu, a treći trening – trail (Čevo, Grebengrad, Pokojec, Ivančica, itd.) po dogovoru. Uz slične uvjete pokušat ću se približiti mogućim polaznicima škole u Novom Marofu i Prelogu za sada. Sve ovisi prvenstveno o interesu i broju polaznika. Škola trčanja ide pod “okriljem” AK Varaždin, a osnovna namjera je isključivo stručan rad i trening te nema veze sa klupskom pripadnošću i nije nikakvo “vrbovanje” za AK Varaždin već samo treniranje svih zainteresiranih bez obzira na klupsku pripadnost. Dapače, tko će htjeti vrlo rado ćemo ga i primiti u članstvo kluba. Osnovna namjera mi je puno individualnog pristupa prema svakom osobno – plan treninga, a naravno da bi se dobar dio treninga odvijao i zajednički (po potrebi u grupama).

Napomena: mogući polaznici mogu biti svi zainteresirani bez obzira na klupsku pripadnost, fizičke predispozicije i mogućnosti (osim da su naravno zdravi). To mogu biti totalni početnici koji možda žele izgubiti samo koju kilu, a naravno da mogu biti već i afirmirani trkači. Svakako bih želio istaknuti da posjedujem i trenersku licencu HAS-a, a o onom još možda važnijem – 40 godišnjem iskustvu u trčanju da i ne pričamo. I za kraj, nekoliko mojih najboljih rezultata da samo malo usporedite današnje i protekle pa da vidite kako je to nekad bilo.

Lacijeva Škola trčanja Varaždin
Lacijeva Škola trčanja Varaždin
  • Maraton – 2:20:24 – Budimpešta 1988 g. – 4. rezultat – tablice HAS-a
  • Polumaraton – 1:04:52 – Lago di Garda 1993.g. – top 5 – HAS – ista utrka u kojoj je Drago Paripović otrčao hrvatski rekord 1:03:46
  • 10000 m – 30:34 – Varaždinski rekord
  • 5000 m – 14:52
  • trostruka pobjeda na supermaratonu “Zagreb – Čazma” (1992, 1993, 1995 g.) i naravno stotine drugih utrka u otrčanih cca. 130.000 km do sada.

Ovim rezultatima mi nije namjera “samohvale”, već da imate dojam o kakvim se rezultatima radilo, a i da danas, nakon 40 g. trčanja, mnogi mladi trebaju jako “zapeti” i potruditi se da me “skinu” u utrci. Stoga mi je želja da dio svega toga prenesem i na vas. U svakom slučaju, sigurno je pametnije i bolje za svoje tijelo odraditi nešto korisno i zdravo, nego se samo izležavati pred tv-om, “prčkati” po mobitelu ili biti u zatvorenom prostoru. Vjerujte mi da ćete se već nakon prvih treninga i tuša osjećati puno bolje, te će vam sve biti lakše i poletnije.

Mjesečna članarina za nove članove bi bila 140 kn, a za uzvrat slijedi:

  • minimalno 3 treninga tjedno (2 x stadion + trening trail – vjerojatno subota ili dogovor)
  • individualan plan treninga
  • korištenje stadiona, dvorane, garderobe i tuša
  • majica kratki rukav AK Varaždin – ili natpis škole, itd.

Planirani početak – 16.03.2020.g.

Molio bih sve zainteresirane da kod prijava opišu jesu li totalni početnici ili već imaju određene rezultate i utrke (ako da – navesti ovogodišnje), koliko puta tjedno bi mogli trenirati, te u konačnici naravno i neki očekivani rezultat ili želju što bi ih prilikom ovog treniranja u potpunosti zadovoljilo.

Svi zainteresirani mogu dobiti dodatne informacije na:

U nastavku se nalazi obrazac prijave za školu trčanju

U očekivanju vaših prijava sve vas lijepo pozdravljam i radujem se početku našeg zajedničkog treniranja.

Laci

Prijava za Lacijevu školu trčanja


Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno