1. brdski maraton “Ivanec – Novi Marof”

1. brdski maraton “Ivanec – Novi Marof”

1. brdski maraton Ivanec - Novi Marof - start na 5 km

U subotu, 05.09.2020. je u našoj organizaciji i uz veliku podršku grada Novog Marofa održan 1. brdski maraton “Ivanec – Novi Marof”. Svakako je za napomenuti da je to jedna od najtežih, ali ujedno i jedna od najljepših brdskih utrka u Hrvatskoj na kojoj su trkači osim 42 km morali svladati i 1680 metara visinske razlike. U stvari ovo je bilo već 4. izdanje utrke, s obzirom da su se dosadašnje 3 utrke održavale na relaciji Ivanec – Grebengrad. Cijela trasa utrke ostala je u biti ista (Ivanec – Ivančica – Pokojec – Bela – Čevo – Grebengrad) te smo samo dodali zadnjih 4 km kroz Mađarevo do cilja u centru Novog Marofa.

Ciljevi utrka u Novom Marofu

1. brdski maraton Ivanec - Novi Marof - trkači u cilju

Budući da nam je i logistički bilo teže za odraditi zbivanja nakon završetka utrke na Grebengradu, rodila se ideja da produžimo utrku i da cilj bude u samom gradu Novom Marofu. Tako smo i došli do dužine klasičnog maratona od 42 km i “rodio” se 1. brdski maraton “Ivanec – Novi Marof“. Za one malo manje odvažne ponudili smo dionicu od 14 km pod nazivom Fun & Pain Trail “Čevo – Novi Marof”, dok smo za sve ostale (građanstvo i rekreativci) ponudili nešto novo – dionicu od 5 km pod nazivom 1. Marofski Mini Trail. Prekrasna kružna staza na kojoj ima čak i brda, a dobar dio se trči i kroz šumu. Očito se cijela ova promjena pokazala kao pun pogodak jer zaista je bilo lijepo vidjeti u subotu kolone trkača iz tri utrke koje se spajaju prema završetku utrke te kako trkači zadovoljni ulaze u cilj u samom centru grada kod KC Rabuzin. Lijepo je to bilo vidjeti u Marofu u subotu i moglo bi se reći da je u Marofu taj dan bio pravi festival trčanja.

Pavle Kruljac i Maja Urban pobjednici maratona

Pavle Kruljac, pobjednik - 1. brdski maraton Ivanec - Novi Marof

Sad malo o brojkama i pobjednicima. Ukupno je u sve tri utrke nastupilo oko 250 natjecatelja. U najtežoj i najduljoj utrci dužine 42 km od Ivanca do Novog Marofa utrku su uspješno završila 52 natjecatelja, a pobjednik utrke bio je Pavle Kruljac (SRK Alba Labin) koji je ovu tešku dionicu svladao za 3:40:09. Na 2. mjesto plasirao se njegov klupski kolega Slaven Krklješ u vremenu 3:45:39 dok se trećim mjestom morao zadovoljiti Goran Poznanović (AK Plitvice) kojemu je trebalo 4:18:12.
U konkurenciji žena uvjerljivo je pobijedila Maja Urban (AK Maksimir) u vremenu 4:37:58 ispred klupskih kolegica, Adrijane Šimić (5:23:35) i Danijele Horvat (5:26:39).

Simona Jambrošić i Damir Hršak najbrži na 14 km

Simona Jambrošić, pobjednica na 14 km - 1. brdski maraton Ivanec - Novi Marof
Damir Hršak, pobjednik na 14 km - 1. brdski maraton Ivanec - Novi Marof

Utrku od 14 km uspješno je završilo 138 natjecatelja, a najbolji je bio Damir Hršak (AK Zabok) u vremenu 1:14:25. Sa samo 14 sekundi zaostatka iza njega u cilj je kao drugoplasirani utrčao naš Neven Buhin (1:14:39) dok se Marin Mandekić (SRK Rika) morao zadovoljiti 3. mjestom (1:18:08). Bravo i čestitka za našeg Nevena, ali i sve ostale!

U konkurenciji žena uvjerljiva pobjeda naše mlade i sve bolje Simone Jambrošić u vremenu 1:26:34, ispred Anite Antolković (AK Maksimir) – 1:33:20, dok se naša Alenka Horvat ovaj put morala zadovoljiti 3. mjestom u vremenu 1:34:37. Bravo za Simonu i čestitke na novoj pobjedi!

50 natjecatelja na 1. Marofskom Mini Trailu

Medalje 1. brdskog maratona Ivanec - Novi Marof

U utrci na 5 km – 1. Marofski Mini Trail nastupilo je 50-ak natjecatelja što i nije tako loša brojka za početak, a pobijedio je Tomislav Vertuš (IND) u vremenu 21:28 ispred Leonarda Pavine (SD Vrhovac) – 21:35 i Branimira Kišaka (TK Marathon 95) na 3.mjestu – 21:53.
U konkurenciji žena pobijedila je Dora Mlinarić (AK Fit) u vremenu 24:02 ispred naše mlade Ane Goričanec – 25:05 i Anice Lacković na 3. mjestu – 25:25. Bravo za Anu i Anicu!

Čestitke svima, a pogotovo našima koji su se popeli na pobjedničko postolje. Još jednom velika čestitka i svima koji su u subotu uspješno završili utrku, a pogotovo VELIKA čestitka svim maratoncima koji su po vrlo teškim uvjetima (dosta vruće) za trčanje svladali dionicu od Ivanca do Novog Marofa. Svaka im čast!

Velika podrška grada Novog Marofa i Ivanca

Nakon završetka utrke uslijedio je ručak uz druženje i DJ-a te podjela nagrada najboljima. Kod podjele nagrada pomagao nam je gradonačelnik grada Novog Marofa g. Siniša Jenkač, izaslanica grada Ivanca – Katica Levanić i voditeljica turističke zajednice grada Novog Marofa gđa. Renata Horvatić te im se i ovim putem zahvaljujem na velikoj pomoći. Uvjeren sam da je cijela ova priča sa ciljem utrke u Novom Marofu pun pogodak i da uz zajedničku suradnju između nas i grada Novog Marofa (naravno i grada Ivanca na startu) možemo još više doprinijeti popularizaciji kako utrke tako i samog grada.

Zato još jednom veliko hvala Gradu Ivancu i posebno Gradu Novom Marofu koji se maksimalno uključio i pomogao da ovu iznimno tešku utrku uspješno organiziramo. Hvala i sponzorima koji su nas i ovaj puta podržali: Grad Novi Marof, Grad Ivanec, TZ grada Novog Marofa, Konto d.o.o, Jambrošić d.o.o, Comet, Biovitalis, Kamini Lipić, Klesarstvo Baranašić, Farmex d.o.o., Vinarija Kopjar, Dukat, Zagrebačka Pivovara, Muraplast, Praxa tiskara, Novokom, IB Instalacije i onima koje sam možda zaboravio.
Naravno da posebno veliko hvala ide logistici bez koje bi ovo sve bilo nemoguće izvesti: Robi i Karmela, Neven i Jasna, Goran i Vlatka, Zoki, Goran i Tea, Paula i Damjan, Vesna, Ivica, Mirjana, Lidija, Kuzma, Jerry, Sebastijan, Marina, Damir, Zdravko, Marta, Snježana, Karolina, Lidija, Zoki, Snježana, Natalija, Ivekovi dečki u šumi, Pupek, Ines, Jurica, Zvonko, Petra, Patricia, Dominik, Anica i svi oni koje sam možda zaboravil.

Hvala još jednom  svima i nadam se da se vidimo u još većem broju iduće godine na 2. brdskom maratonu “Ivanec – Novi Marof” 🙂

Galerije

Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno