Andrej Hladnik i Maja Pačarić pobjednici 6. utrke za mač Grofa Draskovicha

6. utrka za mač Grofa Draškovića - pobjednice na 10 km

Andrej Hladnik i Maja Pačarić pobjednici 6. utrke za mač Grofa Draskovicha

Tradicionalno, kao i svake godine pa tako i ove, prve nedjelje u 7. mjesecu održali smo sad već i 6. utrku za mač grofa Draskovicha. Prekrasno sunčano vrijeme i pravi ljetni topao dan izmamio je oko 700 natjecatelja u obje utrke da otrče krug ili dva oko Trakošćanskog jezera te da uživaju trčeći prekrasnom stazom oko Trakošćanskog jezera u podnožju jednog od naših najljepših dvoraca – Trakošćan. Bitno je za napomenuti da je ove godine zaista bila specifična situacija zbog pogoršanja ovih dana oko COVID-a 19, ali i da smo postupajući po preporukama Stožera civilne zaštite i HZJZ-a u granicama svojih mogućnosti nastojali zaštiti kako druge tako i sami sebe.

Cijeli događaj započeo je već u subotu održavanjem po prvi puta i dječjih utrka na 100, 200, 400 i 600 metara, a okupilo se 40-ak djece koji su također nakon ulaska u cilj dobili unikatne finišerske medalje – mačeve. Glavni događaj ipak se održavao u nedjelju i to kroz utrke na 5 km ili 10 km.

Igor Goričanec i Simona Jambrošić 2. u utrci na 5 km

Upravo zbog velikog broja natjecatelja, a i zbog opće poznate situacije oko COVID-a 19 razmak između starta utrka bio je 40-ak minuta. U utrci na 5 km nastupilo je 375 natjecatelja, a pobjedu je odnio Ante Živković (AK Dubrovnik) kojemu je za pretrčati ovu stazu trebalo 19:09. Sa 15-ak sekundi zaostatka na 2. mjesto plasirao se naš Igor Goričanec (19:26) dok je 3. bio Alen Čretni (AK Zabok) – 19:34. U ženskoj konkurenciji napeto je bilo do samog kraja, a pobijedila je Tea Faber (AK Dubrovnik) u vremenu 21:08 . Sa samo 4 sekunde zaostatka na 2. mjesto plasirala se naša Simona Jambrošić u vremenu 21:12 dok je 3. bila Lana Vodopija iz AK Sljeme u vremenu 24:24. Bravo i čestitka za našeg Igora i Simonu!

U glavnoj utrci na 10 km uvjerljiva pobjeda našeg, sve boljeg Andreja Hladnika u vremenu 35:38 ispred Danijela Pečeka (Zagreb runners) – 37:30 i Dina Jurića (MK hrvatski sokol Osijek) – 37:59. U ženskoj konkurenciji također uvjerljiva pobjeda naše članice – Maje Pačarić kojoj je za pobjedu trebalo 40:31, ispred Lucije Kopic (AK Fit) na 2. mjestu – 41:13, dok je 3. bila Natalija Mašera (AK Fit) u vremenu 43:34. Ovim pobjedama Andrej i Maja stekli su pravo upisa svojeg imena na pravi mač gdje se upisuju imena svih pobjednika. Još jednom velika čestitka Andreju i Maji na pobjedi i odličnoj utrci!

Odličnu utrku otrčala je i naša Mateja Kaniški na 4. mjestu sa 43:51. Naravno da čestitke idu i svima ostalima koji su u nedjelju trčali u Trakošćanu. Nedjeljnu utrku u Trakošćanu otrčao je i sam Grof Nikolaus Peter Draskovich s cijelom obitelji te time dao poseban štih samoj utrci kroz koju pokušavamo dočarati duh nekog prošlog vremena – voditelj programa obučen u viteza, dame u krinolinama dijele unikatne finišerske medalje – mačeve u cilju, pucanj iz topa za start utrke, itd.

No, da bi to sve ispalo kak treba moram se posebno zahvaliti dijelu logistike koji su najviše “potegnuli” oko organizacije ove utrke, a to su familije: Jambrošići, Šimunčići, Posavci, Lackovići. Naravno da hvala i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli oko organizacije ove jedinstvene utrke. Hvala još jednom Grofu Nikolausu i njegovoj supruzi, Grofici Ruli koji su nam pomogli oko podjele nagrada, načelniku općine Bednja g. Poljaku, hvala i g. Borovcu iz Dvora Trakošćan na nesebičnoj pomoći, hvala vitezu Zvonku (nije mu bilo lako po ovoj vrućini), hvala i “damama” u krinolinama (Petra i Patricia) koje su dijelile unikatne medalje, mačeve u cilju i još jednom hvala svima!

Hvala i sponzorima: Dvor Trakošćan, Konto, Jambrošić d.o.o., Općina Bednja, BIOVITALIS, GALERIJA SJEVER, Kamini Lipić, Klesarstvo Baranašić, IB Instalacije, Vina Levačić, Farmex, Šmit Electronic, Tiskara Praxa, Zgradarska tehnika, DVD Bednja, DVD Radovan, Autoprijevoznik PUFFY, Hotel Trakošćan, Glasna kubura, Expertum d.o.o., IB Consulting i ostalima koje sam zaboravio.

Na samom kraju, hvala svima na dolasku, nadam se da vam je bilo lijepo u Trakošćanu i da se vidimo na 7. utrci za mač Grofa Draskovicha 04.07.2021.

Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno