C(r)oRUNa liga

CoRUNa liga

C(r)oRUNa liga

Kategorija : Novosti

Drage trkačice i trkači,

S obzirom da ova situacija s koronom nažalost neće baš tako brzo proći, pitanje je kada ćemo uopće biti u mogućnosti službeno se natjecati i otrčati neku željenu utrku. Upravo iz tog razloga, a i da potaknemo i održavamo natjecateljski duh, javila se ideja o ligi od 4 kola pod nazivom C(r)oRUNa liga.

Budući da većina vas trkača i dalje vjerojatno vrijedno i marljivo individualno trenira bilo bi dobro da se kroz tjedne kontrolne utrke ujedno natječemo, a i da vidimo gdje nam je forma i kako napredujemo kroz trening. Osnovna zamisao je da bi za vikend u subotu ili nedjelju sami otrčali jednu od ponuđenih dionica koje bi se zasebno bodovale. Prijaviti se i nastupiti mogu apsolutno svi iz bilo kojeg kutka Lijepe naše, a naravno i iz cijelog svijeta. Upravo zbog različitih fizičkih mogućnosti svakog pojedinca (od početnog rekreativca pa do „profića“) ponuđene dionice bile bi 5 km, 10 km, 21,1 km. Održali bi 4 kola, a u 4. kolu bi uz postojeće ponudili i maraton.

Poanta je u tome da svatko otrči željeno na svojoj individualnoj stazi (šuma, cesta, livada,…), a može i po dvorištu ili u sobi u izolaciji, itd. te poslika svoj rezultat na Garminu, Polaru, mobu i ostalim pametnim satovima i mobitelima te pošalje nama na obradu. Ujedno se mogu poslati i slike pa da se to sve objedini i službeno objavi. Nakon dobivenih zbirnih rezultata slijedi bodovanje i plasman po pojedinim dionicama, a na kraju ćemo proglasiti i pobjednike koje očekuju motivirajuće nagrade. Osnovna želja je u ovo depresivno vrijeme potaknuti natjecateljski duh, motivirati se istrčati zadanu dionicu bez obzira na rezultat, a ujedno pokazati kako se i trčanjem boriti protiv koronavirusa. Nastavili bismo već od ovog tjedna 01.05., a vrijeme u koje bi trčali birate sami poštivajući datume (0-24h).

  1. kolo 21. i 22.03.2020. – 5 km, 10 km, 21.1 km     
  2. kolo 01., 02. i 03.05.2020. – 5 km, 10 km, 21.1 km     
  3. kolo 09. i 10.05.2020. – 5 km, 10 km, 21.1 km
  4. kolo 16. i 17.05.2020. – 5 km, 10 km, 21.1 km, 42.2 km

Bodovanje:

  1. mjesto – 100 bodova
  2. mjesto – 95 bodova
  3. mjesto – 92 bodova
  4. mjesto – 90 bodova
  5. mjesto – 89 bodova, itd.

Maraton – posebna utrka i posebno proglašenje

Napomena: Uvijek je važno imati na umu kako trčanje i fizička aktivnost pospješuju naše fizičko i mentalno zdravlje te jačaju imunitet i podižu raspoloženje. No, pritom je posebno važno ponašati se savjesno i odgovorno te pridržavati se svih mjera prevencije širenja koronavirusa donesenih od strane nadležnih službi radi očuvanja zdravlja i sigurnosti sebe i svih građana. Zbog toga od iznimne je važnosti da TRČITE SAMOSTALNO, a ne u društvu prijatelja i drugih trkača.

KAKO SE PRIJAVITI I PRAVILA

Prijavom na C(r)oRUNa ligu ovdje, na email ćete dobiti upute kako poslati svoj otrčani rezultat te startni broj koji možete, ali i ne morate isprintati kod kuće. Pozivamo vas da trčite sa svojim personaliziranim startnim brojem te nam kasnije kod slanja svojeg rezultata pošaljete i svoje slike gdje se vidi vaš startni broj kako bi u zajednički album objavili sve slike “boraca” protiv korone.

Nakon što ste otrčali svoju dionicu, ovdje TREBATE poslati screenshot sa mobitela o otrčanoj dionici ili poslati link na tu aktivnost. Također možete poslati i sliku svojeg pametnog sata ukoliko imate problema sa sinkronizacijom s pametnim mobitelom.

Prijava rezultata mora sadržavati vaš startni broj, screenshot aplikacije ili sliku sata na kojem se vidi otrčana duljina, datum trčanja, vrijeme i tempo. Ukoliko istrčite različitu dionicu od ponuđenih – 5, 10, 21.1 ili 42.2 km, Vaš rezultat ćemo skalirati po prosječnom tempu koji ste istrčali na najbližu dionicu.

Ukoliko preko navedenih linkova ne možete poslati svoj rezultat ili imate probleme, uvijek nam možete poslati svoje rezultate na email [email protected]

I na samom kraju, vjerujemo da ćete se i vi fer, korektno, pošteno i sportski aktivno uključiti u ovu ligu i „bitku“ s koronom, a naknada za sve navedeno je nevjerojatnih 0 KUNA. Znači, nema startnine. Samo je potrebna vaša volja, trud i motivacija za istrčati jednu od navedenih dionica, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo.

AK Varaždin


Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno