Polojska ultra 2020

Polojska ultra 2020

Matija Zadravec 4., Goran Marković 5. na 100 km – PH, Višnja Čonkaš 2. u utrci na 50 km

U subotu, 07.03.2020. g. u Slavonskom Brodu u organizaciji Ultramaraton kluba Mazator održana je utrka pod nazivom Polojska ultra 2020.g. Kao što i sam naziv kluba govori očito su se dečki i puce iz ovog kluba najviše našli i snašli u trčanju i organizaciji upravo ovakvih dugih utrka i ultri. Na ovoj utrci moglo se trčati na 50 km pojedinačno i u štafeti 2 x 25 km te u utrci na 100 km pojedinačno i štafetama 4 x 25 km ili 2 x 50 km. S obzirom da je utrka na 100 km ujedno bila i Pojedinačno PH na 100 km očekivao se i nastup naših najboljih ultraša i ultrašica. U solo utrci na 100 km očekivano je pobijedio Dejan Radanac iz AK Sljeme a s rezultatom 7:14:20 postavio je ujedno i novi državni rekord. Na 2. mjesto plasirao se Damir Mesec 7:46:36 dok je 3. bio Dejanov klupski kolega Stipčević – 8:03:39. U ženskoj konkurenciji strpljivom i pametnom utrkom Veronika Jurišić je uvjerljivo pobijedila u vremenu 7:54:21 ispred klupske kolegice Antonije Orlić – 8:06:09 dok se na 3. mjesto plasirala Dubravka Mesec u vremenu 8:27:50.

Što se tiče naših dečki to je ipak posebna priča. Iako možda ipak nespremni i sa nedovoljno treninga i kilometara za ovakvu utrku naš neumorni i “ludi” dvojac Matija Zadravec i Goran Marković ipak se odlučio za utrku uz želju da ispitaju granice svojih trenutnih mogućnosti. Uz dogovor i poštivanje realno zadanog tempa ostvarili su ono što možda i sami nisu bili sigurni da mogu ostvariti. Mata je utrku završio na odličnom 4. mjestu u vremenu 8:12:06 te time popravio osobni za više od 46 minuta. Bravo i velika čestitka za našeg neumornog Matu! Goran Marković je u svojem premijernom nastupu na 100 km istrčao 8:56:04 i osvojio također odlično 6. mjesto u generalnom plasmanu kod muškaraca. I za našeg Gorana također velika iskrena čestitka za odlično odrađenu prvu stotku. Istina da je malo koji put u toku utrke Matu “dobacil” kaj ga je nagovoril na utrku, ali to što su dečki odradili je zaista veliko, a i za njihovo trkačko iskustvo neprocjenjivo. Zato još jednom čestitka i veliki bravo za našeg Matu i Gorana!

Budući da je ova utrka ujedno bila i PH na 100 km za sve koji su uredno prijavljeni i registrirani u HAS- u, Matija je i službeno osvojio 4. mjesto iza Dejana Radanca i Stipčevića. U službenom poretku Goran je 5. Bravo dečki!

I u utrci na 50 km pojedinačno imali smo također vrijednu “pucu”, našu Višnju Čonkaš koja je u kontroliranom ritmu rutinski otrčala ovu stazu i na kraju osvojila također odlično 2. mjesto u vremenu 4:32:31 zaostavši iza pobjednice Marine Melon svega 40-ak sekundi. Također bravo i velika čestitka za našu Višnju!

Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno