42. Novogodišnja utrka Varaždin

42. Novogodišnja utrka Varaždin

Kategorija : Novosti , Rezultati

Matija Zadravec 6. kod muškaraca, Simona Jambrošić 6. kod žena

Kao i 41 puta do sada tako je i s prvim sekundama 2020. godine startala i održana sada već i 42. po redu Novogodišnja utrka. Ovaj prvi sportski događaj u 2020. g. u Hrvatskoj organizirali su ZSUG – Varaždina u suradnji s AK Sloboda te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, a uz sponzorstvo Poslovnog sustava „Vindija”. U organizaciji same utrke sudjelovalo je i dosta naših članova kojima se i ovim putem zahvaljujem. Inače, u utrci je sudjelovalo rekordnih 510 trkača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Pobjednik ovogodišnje utrke je Jan Kokalj iz Slovenije, koji je 4,8 kilometara ulicama i trgovima našeg grada pretrčao za 13 minuta i 25 sekundi. Na drugo mjesto plasirao se Milan Mitrović iz AK Mladost – Užice iz Srbije (13:40) dok je 3. bio Zlatko Kožuhar iz zagrebačkog AK Agram (13:57). U ženskoj konkurenciji uvjerljivo je pobijedila srpska olimpijka Olivera Jevtić (15:07) ispred prošlogodišnje pobjednice Katarina Vukančić iz AK Agram (15:28) te trećeplasirane Urške Martinec iz AK Pomurje Murska Sobota iz Slovenije (16:26).

Najbolji od naših članova bili su Matija Zadravec u muškoj konkurencij koji je osvojio odlično 6. mjesto u generalnom plasmanu (15:23) te Simona Jambrošić također na 6. mjestu u generalnom poretku kod žena koja je popravila svoje prošlogodišnje vrijeme skoro za dvije minute i istrčala također odličnu utrku u vremenu 16:41. Simoni je praktično za samo 15 sekundi „pobjeglo” pobjedničko postolje. Još jednom velika čestitka Matiji i Simoni na odličnoj utrci, a naravno i svim ostalim našim članovima koji su trčeći „ušli” u Novu 2020. godinu!

Na kraju su svi sudionici utrke dobili unikatne finišerske medalje, a najbržih troje u muškoj i ženskoj konkurenciji primili su i novčane nagrade, koje im je uručio zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Novogodišnja utrka u Varaždinu završila je, prvi put organiziranim after partyjem uz DJ-a u sportskoj dvorani u Graberju.

Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno