1. humanitarna utrka grada anđela

1. humanitarna utrka grada anđela

1. humanitarna utrka grada anđela

U subotu, 12.10.2019. Atletski klub „Varaždin“, Grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina zajednički su organizirali „1. humanitarnu utrku grada anđela” za Ivana Kišića, mladića iz Hrašćice koji boluje od cerebralne paralize. Sav prihod od donacija ide za njegovo liječenje u klinici u Zagrebu, a nadamo se da će mu zaista biti od velike pomoći. Možda je prekrasan i topao sunčan dan također utjecao na iznenađujuće velik interes i odaziv na ovu utrku, a brojka od 450 natjecatelja iznenadila je mnoge, pa i sve nas. Očito su mnogi varaždinci, a i svi ljudi dobrog srca otvorili svoje srce, prepoznali ovu humanitarnu utrku i svojim dolaskom samo potvrdili koliko dobrote i želje za pomaganjem postoji u mnogima od nas.

Varaždinska puna srca

Ovom prilikom htio bih se još jednom ispričati u ime organizatora na čekanju kod prijava i zakašnjelog starta, ali očito je to sve skupa zaista vrijedilo truda jer smo samo od današnjih uplata – donacija na licu mjesta skupili oko 6.000 kuna dok je ukupno do sada skupljeno oko 30.000 kn. Zaista je danas bilo lijepo vidjeti tu veliku kolonu trkača, starijih, mladih, poznatih i onih manje poznatih pa do onih najmlađih (Lumen) koji su očito uživali trčeći po najljepšim dijelovima grada, a pogotovo po bedemu oko jedinstvenog starog grada. Jedan prekrasan ugođaj i utrka za pamćenje.

Neven Buhin i Paula Šimunčić najbrži

Bez obzira što je utrka bila izrazito humanitarnog karaktera, a budući da se mjerilo i vrijeme, dobili smo i pobjednike današnje utrke. Tako je ukupan pobjednik današnje utrke bio naš Neven Buhin kojemu je za pretrčati ovih 4,8 km trebalo 17:35. Na 2. mjesto plasirao se Nino Vinković (SRD 315 Sjeverozapad) – 18:23 dok je 3. mjesto osvojio Marko Nesek (individualac) – 18:35. U ženskoj konkurenciji također pobjeda naše Paule Šimunčić kojoj je za pretrčati ovu stazu trebalo 19:24. Na drugo mjesto plasirala se Mirela Turk (TK Marathon 95) – 20:50 dok je 3. bila Jelena Gorički iz SD Lastavica – 21:31. Ujedno i isprika svima koji za sada nisu u ciljnoj listi što se tiče rezultata jer zaista je bilo teško pa čak gotovo i nemoguće u gužvi odraditi ručno kucanje prek Stotinke. Naravno da ispravak i korekcije slijede, a primjedbe i reklamacije ćemo uvažiti te naknadno ispraviti.

Što se tiče današnje utrke, zapravo su svi sudionici i oni koji su donirali za Ivana, pravi pobjednici utrke jer su pokazali veliko i dobro srce, a barem u ovoj utrci rezultat bi ipak trebao biti manje važan. U podjeli nagrada najboljima pomogao nam je i Ivan osobno koji je istaknuo da mu je to izrazita čast, a ujedno se i zahvalio na svemu što smo učinili za njega.

Ovom prilikom htio bih se još jednom zahvaliti predsjedniku Gradskog vijeća, Damiru Habijanu, glavnom inicijatoru ove utrke s kojim je naš klub vrlo brzo pronašao “zajednički jezik” te smo se uz pomoć Grada Varaždina, ZSUG Varaždina i stručne suradnice Anice Sitar odlučili za ovu humanitarnu utrku. Veliko hvala i sponzorima koji su podržali današnju utrku: Grad Varaždin, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Čistoća, Gradska tržnica, Konto, DVD Biškupec, PU varaždinska, cvjećarnica Letizia, Galerija Klarić, Muzej anđela, Praxa tiskara, Vindija, Studentski centar Varaždin, Sefir, Keindl sport, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, Tila i krila, Biovitalis, Udruge varaždinskih branitelja proistekle iz Domovinskog rata, Svjećarsko-medičarski obrt „Slavica“. Naravno da na kraju i veliko hvala uvijek vjernoj logistici bez kojih bi bilo nemoguće odraditi današnju utrku. Zato još jednom hvala Robiju, Karmeli, Zoranu, Matu, Nikoli, Predragu, Nevenu, Jasenki, Filipu, Dinku, Ivanu, Neri, Maji, Jerry, Goranu, Petri, Anici i Dominiku te svima koji su na bilo koji način pomogli oko utrke. S obzirom na želju da ova utrka postane tradicionalna, nadam se da se iduće godine vidimo u još većem broju na 2. humanitarnoj utrci grada anđela.

Dobro je činiti dobro!

Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno