Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju

Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju

Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju

Jučer, 05.10.2019. je u organizaciji AK Solin održana 11. planinska utrka Kozjak 2019 (in memoriam Ivica Radeljić) koja je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju . Start utrke bio je u Kaštel Sućurcu na samoj rivi dok je cilj za seniore i seniorke bio na vrhu kod crkve sv. Luke na Kozjaku 8 km 762 m n/v., a cilj juniorske utrke (5,7 km) bio je kod planinarskog doma Putalj – 460m n/v. Ukupno je nastupilo 90 natjecatelja (26 u juniorskoj konkurenciji i 64 u glavnoj utrci). Svakako je za napomenuti da je staza bila izuzetno teška i zahtjevna, ali ujedno i atraktivna, uz prekrasan pogled na Kaštelanski zaljev i Jadransko more.

S obzirom da smo se i mi kao klub na neki način osim cestovnog dugog trčanja profilirali i kao klub koji nastupa u brdskom i planinskom trčanju odluka je bila da nastupimo i na ovom zahtjevnom i teškom natjecanju. Kao i mnogo puta do sad, nismo samo nastupili već smo postigli velik i zapažen rezultat koji samo potvrđuje našu vrijednost i na najvišem nivou.

Igor Goričanec seniorski viceprvak Hrvatske

Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju

U pojedinačnoj konkurenciji ponovno odlična utrka našeg najboljeg trkača Igora Goričanca koji je osvojio 2. mjesto s rezultatom 40:26. Igor je za pobjednikom utrke Nikolom Špoljarom (AK Zabok) zaostao 50-ak sekundi (39:36) dok je 3. mjesto osvojio Ivan Bulić (AK Dubrovnik) – 40:39. Bravo i velika čestitka za našeg Igora koji je i ovom utrkom opet potvrdio da spada u sam vrh brdskog trčanja u Hrvatskoj. Igoru se vrlo dobrom utrkom na 10. mjestu pridružio sve bolji Matija Zadravec (45:01). Čestitka i za našeg Matu! Treći u ekipi bio je naš novi član Neven Buhin koji je odmah u prvoj službenoj utrci za klub imao “vatreno krštenje” – domar u domu na Kozjaku mu je u šali rekao: “Prvi let mladog tića iz gnizda”. Inače, Neven je bio 22. sa vremenom 48:41. Bravo za mladog Nevena! Dinko Solić otrčao je solidnu utrku u granicama trenutnih mogućnosti te osvojio 26. mjesto (49:16). Čestitka i za Dinka na požrtvovnosti! U ekipi je još nastupio i Zvonko Artić koji je također dobrom utrkom osvojio 32. mjesto (51:39). Bravo i za našeg tajnika!

U ženskoj konkurenciji pobijedila je državna reprezentativka Matea Parlov Krišto (AK Svetice) – 45:23, druga je bila također reprezentativka Barbara Belušić (AK Istra) – 46:17 dok se na 3. mjesto plasirala Nikolina Stepan (AK Svetice) – 46:32. Od naših “puca” nastupile su četiri “mušketirke” koje su na ovoj teškoj stazi dale sve od sebe. Najbolja je bila Alenka Horvat na 9. mjestu kod žena u generalnom plasmanu sa otrčanih 57:16. Mateja Kaniški bila je 10. (58:50), Ana Sajko 11. (1:07:16) dok je Višnja Čonkaš bila 14. (1:13:52). Bravo i velika čestitka za naše puce jer zaista im jučer nije bilo lako!

AK Varaždin 2. u muškoj i 3. u ženskoj konkurenciji

Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju

S obzirom da je ovo ujedno bilo i ekipno PH, osvojili smo fantastično 2. mjesto u vrlo jakoj muškoj konkurencij. Bolji od nas bili su samo dečki iz Zaboka dok su 3. bili dečki iz AK Kvarnera (Rijeka). Velika čestitka našim dečkima. U nešto slabijoj ženskoj konkurenciji naše puce su osvojile odlično 3. mjesto. Bravo i za naše puce! Ovim ekipnim plasmanima smo samo dokazali koliko smo i kao ekipa dobri i ujednačeni. Bravo za sve!

Simona Jambrošić prvakinja Hrvatske u juniorskoj konkurenciji

Svakako je posebno za istaknuti našu mladu, perspektivnu i sve bolju Simonu Jambrošić koja je u juniorskoj konkurenciji uvjerljivo pobijedila te time samo dokazala da joj osim staze i utrke ovog tipa također odgovaraju. Simona je stazu 5,7 km (460 m n/v) istrčala za 32:32, ostavivši iza sebe konkurenticu sa staze Helenu Valentić (AK Karlovac) – 33:41, dok je treća bila Ana Tibljaš iz AK Kvarner – Rijeka (34:45). Očito se sav trud i naporan trening isplatio. Još jednom bravo i velika čestitka za Simonu!

Da bi sve proteklo u najboljem redu (nije Split baš tak blizu) pobrinula se i logistika u sastavu: Robert Jambrošić, Karmela Jambrošić i Laci. Veliko hvala Robiju i Karmeli na ovoj iznimnoj potpori i još jednom čestitka svima koji su branili boje našeg kluba na ovoj iznimnoj i teškoj utrci!

Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno