5. utrka za mač Grofa Draskovicha

5. utrka za mač Grofa Draskovicha

U nedjelju, 07.07.2019. u Trakošćanu je u organizaciji AK Varaždin i AK Sloboda održana sad već i 5. utrka za mač Grofa Draskovicha. Kao i prijašnjih godina, nastupiti se moglo u dvije različite utrke i to na 5,2 km ili 10 km. Bez obzira na lošu vremensku prognozu, vrijeme nas je ipak dobro poslužilo te je zaista bio pravi gušt trčati i uživati na ovoj jedinstvenoj utrci. S obzirom da je već prošle godine utrka pobudila veliki interes (440 finišera), za očekivati je bilo da će tako biti i ove godine. No, mimo svih očekivanja, morali smo zatvoriti mogućnost prijava na utrku iz razloga što smo popunili očekivani limit od 700 natjecatelja. Upravo iz razloga ovolikog broja natjecatelja ove godine smo po prvi puta imali odvojeni start utrke na 5,2 km odnosno 15 minuta kasnije na 10 km. I to je očito dobro da se barem malo izbjegne gužva.

Neposredno pred start utrke na 5,2 km naša Patricia odradila je zagrijavanje trkača uz zumbu, a nakon toga sa par riječi dobrodošlice svim trkačima se obratio ravnatelj Dvora Trakošćan gosp. Adam Pintarić koji je pucnjem iz startnog pištolja označio i službeni početak utrke. Nakon 15-ak minuta načelnik općine Bednja gosp. Damir Poljak također je pozdravio sve trkače i označio start utrke na 10 km. Trkače je na samom startu pozdravio i predsjednik AK Sloboda, dopredsjednik HAS-a te direktor utrke, gosp. Ivan Domislović. Sada krenimo redom i istaknimo pobjednike utrka.

U utrci na 5,2 km kod žena je uvjerljivo pobijedila naša mlada i sve bolja Simona Jambrošić u vremenu 22:27 ispred Helene Gleđa (AK Dubrovnik) – 25:00 dok se na 3. mjesto plasirala Vanja Rupčić (AK Koprivnica) – 26:00.

5. utrka za mač Grofa Draskovicha

Kod muškaraca je pobijedio Danijel Peček (AK Dubrovnik) – 19:24 ispred Brune Kosa (Atletski klub Rudolf Perešin) – 19:50 te trećeplasiranog Đure Komlenovića ( Cjevomont Kutina) – 20:15.

U utrci na 10 km pobijedio je Ante Živković (AK Dubrovnik) u vremenu 38:10 dok se naš Andrej Hladnik uz pravu borbu do samog kraja sa samo 20-ak sekundi zaostatka ipak morao zadovoljiti drugim mjestom istrčavši ovu stazu za 38:30. Odličnom utrkom na trećem mjestu pridružio im se na pobjedničkom postolju također naš Matija Zdravec koji je istrčao utrku za 40:05.

5. utrka za mač Grofa Draskovicha

Kod žena je uvjerljivo pobijedila prošlogodišnja pobjednica Ana Štefulj (AK Sljeme) – 41:55 ispred Tee Faber (AK Dubrovnik) – 45:03 dok se na 3. mjesto i odličnom utrkom plasirala članica AK Slobode – Paula Šimunčić u vremenu 45:20.

Ovim pobjedama Ana i Ante ostvarili su pravo upisa imena pobjednika na mač koji ostaje za vječnost i bit će pohranjen u dvorcu.

5. utrka za mač Grofa Draskovicha
5. utrka za mač Grofa Draskovicha

Kao posebnost ovogodišnje utrke svakako je za istaknuti “duh” vremena koji su nam pokušali dočarati naš voditelj programa – vitez Zvonko Artić i u prekrasnim krinolinama naše mlade dame Petra i Patricia koje su u samom cilju dijelile jedinstvene finišerske medalje – mačeve. Svo troje došli su do punog izražaja upravo kod proglašenja pobjednika. Nadamo se da će ovogodišnja utrka mnogima ostati u lijepom i nezaboravnom sjećanju te da se u još većem broju vidimo iduće godine. Hvala i sponzorima koji su nam pomogli oko ovogodišnje utrke: Dvor Trakošćan, Općina Bednja, Hotel Trakošćan, Keindl, DVD Bednja, Jambrošić d.o.o., Biovitalis, Farmex d.o.o., Klesarstvo Baranašić, Konto d.o.o., Zgradarska tehnika, Tiskara Praxa, ZSUG Varaždin, Autoprijevoznički obrt Puffy – Radovan i DVD Radovan.

Da bi na samom kraju sve ispalo tako dobro kao što govore i mnogi pozitivni komentari samih trkača, potrudila se logistika u sastavu: Karmela i Robi, Simona, Neven i Jasenka, Paula, Goran, Željko i Ljiljana, Karla, Leon, Mihaela i Predrag, Dalibor, Dejan, Davor, Natalija i Zoran, Valentina, Lidija, Tea, Lorena, Leona, Biba, Ladislav, Zdravko i Snježana, Marta, Dragec i Danica, Tihomir, Goran, Jerry, Mario, Siniša, Josip, Nikola i Dado. Hvala i gosp. Ivanu Domisloviću – predsjedniku AK Sloboda. Posebno hvala “vitezu” Zvonku kojemu nije bilo nimalo lako u viteškoj odori i naravno mojima: glavnom operateru – Dominiku, Petri, Patricii i Anici.

Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno