Freedom Charity Run 2019

Freedom Charity Run

Freedom Charity Run 2019

Kategorija : Novosti

Freedom Charity Run

Grad Varaždin u subotu je bio domaćin atletičarima – trkačima, sudionicima međunarodne humanitarne utrke Freedom Charity Run koja se odvija pod motom „We run, we serve!“ (Mi trčimo, mi služimo!)

Podsjetimo, trkači su u srijedu krenuli iz Gdanjska, a do cilja u talijanskom Milanu u koji bi trebali stići 6. srpnja, pretrčat će ukupno 1050 kilometara. Na tom putu prolaze kroz Poljsku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, a Varaždin je jedan od domaćina uz Beč, Bratislavu, Veneciju, Ljubljanu, Zagreb, Trst, Veronu i Milano.

I AK Varaždin se pridružio “Freedom Charity Run-u”

Freedom Charity Run

Na dionici od Čakovca do Varaždina pridružilo im se i 10-ak članova našeg kluba uz nekoliko članova TK Marathon 95. Po dolasku do Drave pridružilo nam se još tridesetak trkača, što naših što iz TK Marathon 95. Svi zajedno dotrčali smo do središnjeg varaždinskog Trga kralja Tomislava gdje nam je priređen svečani doček.

“Bili smo ovdje prije nešto više od dva mjeseca i čvrsto smo odlučili da će jedna od naših stanica na putu do cilja biti Varaždin. Zahvaljujemo na lijepom dočeku, a posebno hvala trkačima koji su nam se ovdje pridružili. Ovom utrkom obilježavamo 30. godišnjicu pada komunizma u Europi, odnosno 30. godišnjicu slobode, ali je također važna i humana strana priče – skupljamo novac za djecu Ruande i hvala vam što nam u tome pomažete” – izjavio je Mariusz Szeib, predsjednik Helathy Family Foundation, jedan od trkača entuzijasta iz Poljske.

“Ovih šest trkača u deset će dana proći kroz sedam zemalja, a naš im je Varaždin prva stanica u Hrvatskoj i mi smo ponosni što su odabrali naš grad. Budući da utrka ima humanitarni karakter, poljski trkači u suradnji s Lions klubovima zemalja kroz koje trče skupljaju sredstva za djecu Ruande, a dio sredstava ostaje u svakoj od zemalja kroz koje trče” – istaknula je Sitar i dodala: – To je doista lijepa gesta, a Grad Varaždin je pomogao akciju kupnjom 50 majica koje su danas nosili svi varaždinski trkači u pratnji naših gostiju.

Freedom Charity Run

Doček trkača-humanitaraca organizirao je Grad Varaždin, a dobrodošlicu im je poželio zamjenik gradonačelnika, Zlatan Avar, koji je istaknuo zadovoljstvo što su odabrali Varaždin kao jednu od stanica i dodao: „Ovi trkači imaju doista plemenit cilj i treba ih u tome podržati, a zadali su si težak zadatak jer kilometraža nije mala. Ovaj je događaj na neki način uvertira u Ekipno atletsko prvenstvo druge lige Europe koje će se u kolovozu održati u Varaždinu. Stazu smo uredili, pripreme su gotove i možemo reći da sport doista živi u Varaždinu u punom zamahu”.

Vrijedi istaknuti da su se u organizaciju dočeka, uz Grad Varaždin i Zajednicu sportskih udruga, uključili Lions klubovi Varaždin i Milennium, a svoj su doprinos organizaciji dali i djelatnici međimurske i varaždinske policije.

Od Varaždina do Novog Marofa pa sve do Zagreba i dalje

Freedom Charity Run

U nedjelju, sa startom u 8 i 30 kod starog grada pridružili smo im se na ispraćaju iz grada Varaždina i otrčali zajedno s njima lijepu i zahtjevnu dionicu do grada Novog Marofa. Grad Novi Marof također se uključio u utrku te organizirao doček, a na centralnom trgu dočekao nas je osobno gradonačelnik grada Novog Marofa g. Siniša Jenkač i direktorica TZ Novi Marof gđa. Renata Horvatić. Nakon pozdravnih riječi dobrodošlice gospodina gradonačelnika i kraćeg osvježenja uz okrepu te upoznavanja s ciljevima utrke od strane organizatora ove humanitarne utrke g. Mariusza Szeiba, petorica “veličanstvenih” nastavili su ipak dalje sami do kraja dionice u Zagrebu.

I na samom kraju ja se još jednom zahvaljujem svima koji su na bilo koji način podržali ovu humanitarnu utrku, a pogotovo svim našim trkačima i trkačicama koji su i na ovaj simboličan te skroman način zasigurno pomogli ovim dragim i nesebičnim trkačima iz Poljske da im barem ova naša ruta ostane u lijepom i nezaboravnom sjećanju.

Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno