3. brdska utrka “Ivanec – Grebengrad”

3. brdska utrka Ivanec - Grebengrad

3. brdska utrka “Ivanec – Grebengrad”

Jučer, 19.05.2019. je u organizaciji našeg kluba održana sad već i 3. brdska utrka Ivanec – Grebengrad. AK Varaždin se i ove godine iznimno potrudio te podignuo organizacijsku ljestvicu za još jedan nivo više što se u konačnici i vidjelo na licima umornih, ali i jako zadovoljnih natjecatelja. Osim glavne utrke na 37,5 km ujedno smo opet organizirali i kraću utrku pod nazivom Fun & Pain trail “Čevo – Grebengrad” dužine 7,8 km. Na startu glavne utrke ujutro u Ivancu okupilo se skoro stotinjak natjecatelja, a utrku je uspješno završilo njih 90 što je osjetno povećanje broja u odnosu na prošlu godinu kada je utrku završilo 67 natjecatelja. “Sretan put” prema Grebengradu pucnjem iz startnog pištolja zaželjela im je dogradonačelnica grada Ivanca gđa. Lidija Kozina. S obzirom da je duga utrka ujedno bila Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze, na startu su se očekivano pojavili i najbolji hrvatski brdski trkači i trkačice.

Fun&Pain Trail “Čevo – Grebengrad”

Nakon starta duge utrke preselili smo se na start kratke utrke u Završje, gdje je početak kratke utrke pucnjem iz startnog pištolja označio gradonačelnik grada Novog Marofa g. Siniša Jenkač.
Ovu kratku, ali također iznimno zahtjevnu i lijepu utrku od Završja pa preko Čeva do Grebengrada, na put “muke” i “zabave” krenulo je i završilo 87 natjecatelja. Pa onda krenimo redom i istaknimo pobjednike ovih utrka.

U kratkoj utrci je pobijedio Matija Crnković (MK Hrvatski Sokol-Osijek) u vremenu 50:26 ispred domaćeg dečka iz Margečana Nevena Buhina – 53:13 dok se na 3. mjesto plasirao Bruno Kos (AK “Rudolf Perešin” Gornja Stubica) kojemu je do Grebengrada rebalo 54:49. U ženskoj konkurenciji pobijedila je prošlogodišnja pobjednica Paula Šimunčić (AK Sloboda – Varaždin) u vremenu 1:02:51 dok se na 2. mjesto plasirala naša mlada nada, sve bolja i bolja Simona Jambrošić kojoj je do Grebengrada trebalo 1:05:35. Na 3. mjesto plasirala se Lana Ostojić iz AK Jastreb u vremenu 1:10:38. Bravo i velika čestitka za Simonu na pobjedničkom postolju. Rezultati ostalih naših na kratkoj stazi :

Žene:

6. Ivana Sirovec (Ž40 – 3.) – 1:16:35
8. Marina Obelić (Ž50 – 1.) – 1:20:33
11. Jasenka Šimunčić (Ž40 -5.) – 1:23:49
22. Vesna Crnčić (Ž40 – 11.) – 1:34:50
25. Marina Bača (Ž40-12.) – 1:39:39

Muški:

7. Tihomir Bogomolec (M30 – 3.) – 59:51
9. Goran Šimunčić (M20 – 4.) – 1:02:51
13. Melko Ciglar (M30 – 5.) – 1:05:35
24. Ivica Bubnjarić (M40 – 6.) – 1:15:43
27. Ivica Slunjski (M 50 – 1.) – 1:19:14
32. Neven Šimunčić (M 40 – 9.) – 1:23:48
43- Joso Perica (M70 – 1.) – 1:33:08
44. Željko Miklaužić (M30- 16.) – 1:35:20

Bravo i čestitka za sve naše na kratkoj utrci!

Igor Goričanec – viceprvak Hrvatske

A prava borba ipak se odvijala na glavnoj utrci koja se ove godine osim pojedinačnog bodovala i za ekipno PH u planinskom trčanju na duge staze. Ovogodišnji pobjednik utrke je Nikola Špoljar (AK Zabok) koji je očito ove godine malo opreznije ušao u utrku i na kraju zasluženo pobijedio u vremenu 3:11:01 dok se na 2. mjesto odličnom i pametnom utrkom plasirao naš Igor Goričanec koji je samo opet potvrdio da spada u sam vrh najboljih brdskih trkača Hrvatske. Igoru je za 2. mjesto od Ivanca do Grebengrada trebalo 3:13:33. Treće mjesto je osvojio Lovro Srdarević (AK Sljeme) – 3:15:56. Velika čestitka i bravo za našeg Igora na osvojenom 2. mjestu i tituli viceprvaka Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze!

Odličnom utrkom Igoru se pridružio i Andrej Hladnik koji je na kraju bio 9. u vremenu 3:33:14. S obzirom da je Andreju ovo bila prva utrka ovakvog tipa i zbog nedostatka specifičnog treninga svaka čast i velika čestitka Andreju na borbenosti i istrčanoj utrci. Ovom odličnom dvojcu se ovaj put pridružio i odmorniji Dinko Solić koji je pametnom i opreznom utrkom osvojio također odlično 12. mjesto s rezultatom 3:42:38. Vrlo dobrom utrkom pridružio im se i Vladimir Slunjski koji je otrčao 3:53:15 i osvojio 15. mjesto u generalnom poretku kod muškaraca. Njima su se još priključili na 28. mjestu Marijan Huzjak (4:11:54), na 41. mjestu Nikola Stepan (4:32:57) te na 62. mjestu Mato Meštrić (5:26:21).

U ženskoj konkurenciji pobijedila je nedavna pobjednica Wingsa u Zadru – Ines Jozić (Ultramaraton klub Mazator) kojoj je za pobjedu trebalo 3:36:30 ispred Maje Urban (AK Dubrovnik) na 2. mjestu (3:53:28) dok se na 3. mjesto plasirala Maja Bonačić (AK Sljeme) s rezultatom.3:56:20. Što se tiče naših “puca”, najbolja je bila Alenka Horvat koja je odličnom utrkom osvojila 8. mjesto istrčavši 4:24:39. Na 9. mjesto u vremenu 4:29:11 plasirala se Mateja Kaniški koja je u utrku ušla hrabro i požrtvovno, no zbog povrede i nedostatka treninga vrlo je malo nedostajalo da i na samom kraju bude osjetno bolja. Bez obzira na plasman velika čestitka i Alenki i Mateji na istrčanoj teškoj utrci! A čestitke na otrčanoj i završenoj utrci su zaslužile i Ana Sajko na 17. mjestu (5:26:24) te Višnja Čonkaš na 18. mjestu (5:26:32).

Muška ekipa AK Varaždin – viceprvaci Hrvatske u planinskom trčanju

S obzirom da je ova utrka ujedno bila i ekipno PH (zbrajaju se vremena 3 najbolja iz kluba) dobili smo i ekipne pobjednike:

U muškoj konkurenciji pobijedio je AK Dubrovnik (Bulić, Živković, Peček) s rezultatom 10:29:05 dok su 2. mjesto izborili naši dečki ( Goričanec, Hladnik i Solić) kojima je zbirni rezultat pokazao (za ne vjerovati – nakon 10-ak sati “borbe”) 10:29:25. Za pobjedu je nedostajalo čak cijelih 20 sekundi. No i ovo 2. mjesto je veliko kao pobjeda i iskrena i velika čestitka dečkima jer zaista je trebalo doslovce krvavo odraditi ovu tešku i na momente vrlo blatnjavu stazu. Treći su bili dečki iz AK Sljeme (Srdarević, Smolić, Drakula) u vremenu 10:34:04. U ženskoj konkurenciji pobjeda opet za AK Dubrovnik (Urban, Faber, Gleđa) – 12:09:52, ispred AK Sljeme na 2. mjestu (Bonačić, Smojver, Igrec-Bajs) – 12:22:39 i Ultramaraton klub Mazator (Jozić, Grško, Pavlović) – 13:39:52. Naše puce bile su 4. i ovim putem još jednom velika čestitka svima našim članovima koji su završili ovu zahtjevnu i tešku utrku.

Da bi ova zaista zahtjevna i teška utrka i u organizacijskom smislu prošla skoro savršeno, moramo se zahvaliti i svima koji su na bilo koji način pomogli oko organizacije i realizacije same utrke. Zato još jednom hvala Gradu Ivancu i njihovom gradonačelniku g. Miloradu Batiniću, dogradonačelnici Lidiji Kozina, gđi. Katici Levanić, Gradu Novom Marofu i njihovom gradonačelniku g. Siniši Jenkaču, dogradonačelniku grada Novog Marofa g. Ivanu Tuku, Turističkoj zajednici grada Novog Marofa i voditeljici Renati Horvatić, g. Damiru Fotaku i gđi. Marini Fotak (trgovina i servis Elfo), Konto d.o.o. (Damir i Jerry), Rasadnik Žižek, Farmex d.o.o., ZSUG Varaždin, Trgovački obrt Patricija, Biovitalis, Galerija Sjever, Klesarstvo Baranašić, ZT-Zgradarska tehnika, LPT, Centar Faktor d.o.o., Jambrošić d.o.o., IB Consulting, Hidrodinamika d.o.o., PZC Varaždin d.d., obitelj Cenko, HGSS Varaždin i kuharima na finom gulašu.

Na samom kraju posebno i VELIKO HVALA ide vrijednoj i neumornoj logistici koja je odradila sve da ova utrka prođe u najboljem redu. Posebno hvala našoj vrijednoj i neumornoj fotografkinji Jerry koja je sve natjecatelje i ovaj put uhvatila u svoj objektiv. Hvala još jednom i vozačima Goranu, Rudi, Robertu, Branki, Tini, Tei, Kseniji, Tini, Lovru, Kuzmi, Lidiji, Saši, Tari, neumornom Daliboru, Željku, Ljiljani, Karli, Leonu, Nikoli, Karolini, Zoranu, Mariji, Vlasti, Filipu, Predragu, Tihomiru, Dragecu, Zdravku, Mihaeli, domaćinu PD Grebengrad Ivanu, jedinstvenom i također neumornom Robiju i njegovoj Karmeli, obitelji Šimunčić, voditelju Zvonku te naravno mojima: Petri, Anici i glavi tehničke podrške Dominiku. Ako sam koga zaboravil nek ne zamjeri, ali još jednom veliko i od srca hvala za sve one koji su na bilo koji način pomogli oko utrke. Nadam se da će ova utrka mnogima ostati i dalje u trajnom i nezaboravnom sjećanju te da se vidimo sljedeće godine!

Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno