Igor Goričanec i Anica Lacković pobjednici 3. Zimskog polumaratona

Igor Goričanec i Anica Lacković pobjednici 3. Zimskog polumaratona

Kategorija : Novosti , Rezultati

3. Zimski polumaraton

Danas je u odličnoj organizaciji TK Marathon 95 održan sad već i 3. Zimski polumaraton. Ove godine se uz klasičan polumaraton na 21 km mogao otrčati i “Mrzli cener” – kao što i ime govori, utrka na 10 km. Uz oblačno vrijeme, povremeno laganu kišicu i sasvim ugodnu temperaturu od 10-ak stupnjeva u plusu nije bil baš previše “mrzli”, ali zato se na startu svih utrka okupila zaista impozantna brojka od oko 340 natjecatelja. S obzirom na nedostatak utrka u ovom dijelu godine, očito je to pravi dokaz da je ovaj termin zaista dobar te iz tog razloga ova neobična utrka ima sve više i više “poklonika”. Plasman se na ovoj neobičnoj utrci mogao ostvariti kroz dvije discipline i to po hendikepu i neto vremenu. Startalo se po dobnim skupinama u razmaku od 3 minute (hendikep) i to od starijih dobnih skupina pa prema mlađim. No krenimo redom i to najprije od utrke na 10 km.

Simon Malek Kuzmič pobjednik Mrzlog cenera

Simon Malek Kuzmič - 3. Zimski polumaraton

Ukupni pobjednik utrke na 10 km je naš novi član Simon Malek Kuzmič kojemu je za pobjedu trebalo 35:42 ispred Nikole Štefanića – TK Maraton Krapina na 2. mjestu (36:14) dok se na treće mjesto plasirao Saša Horvat – AK Međimurje (36:22). Dinko Solić osvojio je 5. mjesto (37:21), a Goran Šimunčić sa novim osobnim rekordom 10. mjesto (40:15). U ženskoj konkurenciji pobijedila je Nives Zebić – AK Maksimir Zagreb (42:12) ispred Paule Šimunčić – AK Sloboda (43:04) i Anđelke Kasum – Zagreb Runners (44:37). Najbolja naša članica na ovoj utrci bila je Mirjana Zidarić na 8. mjestu sa rezultatom 49:55.

“3 mušketira” AK Varaždin na postolju

Tri mušketira AK Varaždin
Matija Zadravec, Igor Goričanec i Andrej Hladnik

No ipak se najveća i najžešća “bitka” vodila na 21 km gdje su oni mlađi “lovili” starije po hendikepu. No bez obzira na mnogo minuta “fore” za neke, naš Igor Goričanec ipak je uspio sve dostići i poloviti te je uvjerljivo pobijedio u utrci i po hendikepu i netto vremenu. Igor je za pobjedu otrčao 1:14:39 i nedostajalo mu je samo nekoliko sekundi do osobnog rekorda. Na drugom mjestu po neto vremenu odličnom utrkom plasirao se Matija Zadravec (1:17:03 – hendikep 3.) dok je 3. mjesto po neto vremenu osvojio također naš novi član Andrej Hladnik koji je istrčao i novi osobni rekord u vremenu 1:18:34. – hendikep 6. Svaka čast dečkima i velika čestitka na postolju!

Pobjeda Anice Lacković po hendikepu

Anica Lacković - 3. Zimski polumaraton

U ženskoj konkurenciji uslijedilo je pravo iznenađenje jer je sve ugodno iznenadila i pobijedila (po hendikepu) naša članica Anica Lacković koja je za pobjedu istrčala i novi osobni rekord (1:42:30 – netto vrijeme 4.). Na drugo mjesto plasirala se Jasenka Martinez – TK Marathon 95 (1:51:13) dok je treće mjesto osvojila Nada Siladi AK Međimurje (1:40:01). Po netto vremenu pobijedila je Nada Siladi (1:40:01) ispred naše Višnje Čonkaš (1:40:10) i Irene Kos Kukec na 3. mjestu (1:40:55). Na 6. mjesto (hendikep) plasirala se još i naša Lidija Botić (1:49:24).

Puno osobnih rekorda

3. Zimski polumaraton

Nakon svega ostaje još samo iskrena i velika čestitka svim našim članovima na istrčanim mnogim osobnim rekordima danas (Ivana Sirovec, Daša Žnidarić, Andrej Hladnik, Džeraldina Kuzminski, Marina Bača, Željko Miklaužić, a pogotovo Igoru na dvostrukoj pobjedi, Matiji i Andreju na postolju te naravno Anici na pobjedi po hendikepu i Višnji na postolju te Simonu na pobjedi na mrzlom ceneru i Mirjani na postolju). Svakako je za napomenuti da su ovi vrijedni rezultati istrčani praktično iz punog treninga i da se uskoro nadamo još boljim rezultatima na nadolazećim utrkama. Još jednom čestitka svima na otrčanim utrkama.

Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno