Mateja Kaniški i Dinko Solić pobjednici Kupa SZH

Mateja Kaniški i Dinko Solić pobjednici - Kup SZH 2017

Mateja Kaniški i Dinko Solić pobjednici Kupa SZH

U petak, 24.11.2017. u Varaždinu je održano proglašenje ukupnih pobjednika kupa SZH. Kup sjeverozapadne Hrvatske objedinjuje 18 utrka u Varaždinskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županij. Od 18 utrka bodovalo se 15 najboljih, a nakon završetka najviše razloga za slavlje su imali naši članovi Mateja Kaniški i Dinko Solić koji su marljivo tokom cijele godine skupljali vrijedne bodove i na kraju bili najbolji. Pehare za najbolju trojicu u apsolutnom poretku te diplome i medalje po kategorijama uručio im je naš proslavljeni olimpijac Branko Zorko uz pomoć članova TK Marathon 95 i njihovog neumornog statističara, Krunoslava Borovca, čovjeka koji je sve rezultate obradio i objedinio.

Konstantan rast natjecatelja po utrkama

Uz naše, Mateju i Dinka, drugo i treće mjesto ukupno osvojili su Jasenka Martinez iz varaždinskog TK Marathon 95 i Sandra Vaser iz čakovečkog AK Međimurje odnosno Darko Petak iz UKS Bedenec i Ivica Plantak iz ivanečkog TK Ivančica. U tri sezone primjetan je konstantan rast broja natjecatelja na utrkama. Posljednje godine prije pokretanja Kupa, 2014., na ovim je utrkama nastupilo 1470 trkača i trkačica ili prosječno 92 po utrci. U prvoj sezoni Kupa bilo ih je 1707 ili 95 po utrci, a prošle godine 2040 ili 107 po utrci. Ovogodišnji je broj nastupa trkača i trkačica na 18 utrka bio 2307 što čini prosjek od 128 natjecatelja po utrci.

Popis utrka – Kup SZH 2018

I u 2018. godini u Kupu sjeverozapadne Hrvatske su Novogodišnja utrka u Varaždinu, Centrum Mundi u Ludbregu, Dravski ultracross u Varaždinu, Polumaraton Zrinski u Čakovcu, Županijski polumaraton Križevci-Kalnik, kros Frkanovec, kros utrka Lančić-Knapić, Brdska utrka Ivančica, Vanovski cener u Ivanovcu, Utrka općine Mala Subotica, Utrka za mač grofa Draskovicha u Trakošćanu, Utrka grada Mursko Središće, Kotoripska 15-ica, Varaždinski polumaraton, Memorijalna utrka Josip Putar u Lepoglavi, Memorijalna utrka Ivan Sokač u Poljani Biškupečkoj, Utrka Bedenec i Utrka grada Koprivnice. I na kraju još jednom velika i iskrena čestitka Mateji i Dinku na pobjedi, a sad slijedi i “malo” zasluženog odmora.

Ukupni poredak – ženeKup SZH 2017  Ukupni poredak – muškiKup SZH 2017

GalerijaKup SZH 2017 Pročitaj više

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno