25. Zagrebački maraton

25. Zagrebački maraton

25. Zagrebački maraton

Kategorija : Novosti , Rezultati

U nedjelju, 09.10.2016. g. održan je jedan od naših najpoznatijih, a vjerojatno i najcjenjenijih maratona, sad već 25. po redu Zagrebački maraton. Po svježem i skoro idealnom vremenu za trčanje okupila se zaista jedna impozantna brojka za naše prilike od 600 maratonaca i oko 1800 polumaratonaca. I ovaj puta kao i više godina unazad, a čim je “malo više love u igri”, najbolji su opet bili u muškoj i ženskoj konkurenciji predstavnici Kenije. Kod muškaraca je u maratonu pobijedio Wycliffe Kipkorir Biwot u vremenu 2:14:17. Kod žena  je pobijedila Stellah Jepngetich Barosio u vremenu 2:33:46. U polumaratonu je sa novim rekordom staze 1:02:41 pobijedio Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo, dok je naš Danijel Fak u odličnoj utrci s novim osobnim rekordom 1:09:00 zauzeo odlično 5. mjesto. Kod žena je pobijedila Christine Moraa Oigo s vremenom 1:12:41.

25. Zagrebački maraton - AK Varaždin

Dan osobnih rekorda

A što se tiče naših predstavnika, svaka čast i čestitke svima, a pogotovo na mnogim današnjim osobnim rekordima. S obzirom na težinu, a i pretrpljenu muku, svakako je za istaknuti novi osobni rekord Srećka Vrčeka u maratonu 3:08:24, te  prvi istrčani maraton Vladimira Slunjskog u vremenu 3:22:28.

No, posebne čestitke za današnju utrku idu svakako i našim najboljim trkačima koji su današnji polumaraton završili u vremenima novih osobnih rekorda. Tako je u današnjoj utrci naš najbolji trkač Igor Goričanec otrčao novi osobni rekord u vremenu 1:16:00 (11. mjesto ukupno) te za više od minutu popravio osobni, dok je Tihomir Cenko u vremenu 1:17:17 (12. mjesto ukupno) za više od dvije i pol minute također popravio svoje najbolje vrijeme. U toj odličnoj utrci pridružio im se i Marcel Labaš sa otrčanih 1:18:12 (14. mjesto ukupno) dok je Dinko Solić otrčao 1:27:16 te također za više od tri minute popravio osobni rekord. U današnjoj utrci sa solidnih 1:35:59 pridružio im se i Dejan Posavec. Svaka čast i još jednom čestitke na današnjim rezultatima i osobnim rekordima. Sada slijedi zasluženi odmor i “zacjeljivanje rana” pa nastavak treninga za daljnje “bitke” i “napad” na nove osobne rekorde. Još jednom, svaka čast dečki.

Maraton25. Zagrebački maraton    Polumaraton25. Zagrebački maraton    Galerija25. Zagrebački maraton Ostali rezultati25. Zagrebački maraton
Pročitaj više

Pretraži stranicu:

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno