2. Utrka za pokal grofa Draškovića

AK Varaždin osvojio najbolja mjesta na 2. utrci za Pokal grofa Draškovića

2. Utrka za pokal grofa Draškovića

2. utrka za pokal grofa Draškovića - start utrke

U organizaciji AK Sloboda te suorganizatora Run Croatia i Stotinke, u nedjelju 03.07.2016. u Trakošćanu je održana 2. utrka za pokal grofa Draškovića. Paralelno su održane dvije utrke  s jednim zajedničkim startom u 11h (glavna utrka na 10 km i utrka građana na 5 km). Uz malo osvježenje te ugodnu temperaturu za trčanje okupila se zaista lijepa brojka trkača od kojih je 280 završilo utrku i došlo do cilja u samom dvorcu. U glavnoj utrci na 10 km pobijedili su naši članovi Valentina Belović ispred Višnje Bunić (AK Sloboda) i Dubravke Vešligaj (AK Maksimir) te u muškoj konkurenciji Igor Goričanec ispred Ante Živkovića (AK Dubrovnik) i našeg Marcela Labaša. Od ostalih naših trkača svakako je za pohvaliti još i dobru utrku Marijana Huzjaka na 4. mjestu. Čestitke njima, a i svima koji su uspješno završilil utrku.

Svakako je za napomenuti da su u samoj utrci sudjelovali (a i dobro otrčali) osobno grof Nikolaus i njegova supruga grofica Rula.  Mnogim trkačima i trkačicama ova će utrka zasigurno ostati u lijepoj uspomeni jer je zaista jedinstven doživljaj trčati po prekrasnoj stazi oko trakošćanskog jezera i uživati u veličanstvenom ambijentu dvorca Trakošćan. Na samom kraju održano je jedinstveno proglašenje pobjednika, a nagrade i medalje uručivao je osobno grof Nikolaus Drašković. Samo apsolutni pobjednici u glavnoj utrci na 10 km – Igor i Valentina su ostvarili pravo upisa njihovog imena na “Pokal grofa Draškovića” – pravi pravcati mač kojim su ujedno proglašeni i pobjednicima utrke.

P.S.
Hvala svima iz naše “logistike” koji su ovaj puta zaista puno pomogli oko okrepnih stanica i obilježavanja staze te našoj Jerry – “službenom fotografu”.

Galerija – proglašenje2. utrka za pokal grofa Draškovića    Galerija – start i ulazak u cilj2. utrka za pokal grofa Draškovića

Rezultati – 5 km2. utrka za pokal grofa Draškovića     Rezultati – 10 km2. utrka za pokal grofa Draškovića

2. utrka za Pokal grofa Draškovića - pogled iz zraka

Foto: Mislav Mesek

Start utrke

Pročitaj više

Pretraži stranicu:

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno