Svjetsko prvenstvo u planinskom trčanju na duge staze

prvensto u planinskom trčanju

Svjetsko prvenstvo u planinskom trčanju na duge staze

Igor Goričanec drugi od hrvatskih reprezentativaca

U subotu, 18.06.2016. u slovenskom mjestu Podbrdo održano je svjetsko prvenstvo u planinskom trčanju na duge staze. S obzirom da je izbornom natjecanju (Krndija – Papuk) naš član Igor Goričanec zauzeo odlično drugo mjesto te je time ujedno ostvario pravo nastupa u sastavu reprezentacije Hrvatske na upravo održanom svjetskom prvenstvu u Sloveniji. Osim Igora u sastavu reprezentacije Hrvatske nastupili su:

Muška ekipa:

  • Balaško Krešimir (Ak Svetice)
  • Goričanec Igor (Ak Varaždin)
  • Smolić Nikola (Ak Sljeme)
  • Živković Ante (Ak Dubrovnik)

Ženska ekipa:

  • Jurišić Veronika (Ak Sljeme)
  • Orlić Antonija (Ak Sljeme)
  • Marukić Maja (Ak Sljeme)

Na iznimno teškoj i zahtjevnoj stazi maratona (42,2 km) s ekstremnom visinskom razlikom od 2800 m ⇑ + 2800 ⇓ m, Igor je ostvario vrijeme od 4:49:02 te je u ukupnom plasmanu od 70-ak natjecatelja iz cijelog svijeta osvojio 57. mjesto dok je naš najbolji predstavnik Nikola Smolić osvojio 53. mjesto. Ostali naši predstavnici plasirali su se iza Igora – Ante Živković 60. i Krešimir Balaško 69.
Kod žena naša najbolja predstavnica bila je Veronika Jurišić koja je s rezultatom 4:59:40 osvojila ukupno 25. mjesto od 50-ak predstavnica. Ostale naše reprezentativke osvojile su: Maja Marukić – 37. mjesto dok je Antonija Orlić osvojila 40. mjesto.

Još jednom čestitka našem trenutno najboljem trkaču Igoru na rezultatu i plasmanu po ovoj iznimno teškoj i zahtjevnoj stazi. Svakako treba još samo napomenuti da Igor trenira uz rad (“Autolimarija Goričanec”) te da mu prilikom odlaska na neke utrke svesrdno i financijski pomaže brat i vlasnik Robert Goričanec.

Svjetsko prvenstvo u trčanju na duge staze - Slovenija, Podbrdo

Rezultati – ženeSvjetsko prvenstvo u planinskom trčanju na duge staze Rezultati – muškarciSvjetsko prvenstvo u planinskom trčanju na duge staze
Pročitaj više

Pretraži stranicu:

Kontakiraj nas Fejsu

Messenger kod za brzu i jednostavnu komanikaciju

Skeniraj ovaj kod u Messenger aplikaciji i odmah stupaš u kontakt s nama. Brzo i jednostavno